fbpx

Baş Ağrısı | Uzman Dr. Derya CAN

Baş Ağrısı

Baş ağrısı günümüzde hemen hemen herkesin hayatı boyunca en az bir kere yaşadığı bir ağrı şeklidir.

Gerek genetik faktörler gerek çevresel faktörler gerekse stres bu ağrının kaynağı olabilir. Ağrının kaynağının beyindeki bir hadiseden kaynaklanıp kaynaklanmadığı mutlaka araştırılmalıdır.

Baş ağrısının birçok çeşidi olmakla beraber en çok karşılaşılanlar gerilim tipi ve migren ağrılarıdır. Bazen birkaç gün süren ses, ışık ve diğer etkenlerle artan şiddette olabilir. Kişilerin günlük yaşam aktivitelerini engelleyebilir. Bu hastalarda altta yatan nedenler iyi araştırılmalıdır. Beyindeki tümörden tutun da metabolik bir bozukluğa kadar birçok sebebi olabilir.

Altta yatan bir organik patolojisi olmayan hastalarda iyi bir fiziki muayene yapılırsa ağrının sebebinin miyofasiyal ağrı sendromu olduğu görülmektedir.Bu ağrıların çoğu boyun bölgesinden ve baş bölgesinin arkasından (ense bölgesinden) kaynaklanmaktadır. Bu bölgelere uygulanacak tedaviler baş ağrılarının da geçmesini sağlayacaktır.

Hastalarda öncelikle ağrılarının sıklığında azalma oluyor, daha az ilaç kullanmaya başlıyorlar, bir ay içerisinde geçirdikleri ağrı ataklarının sayısı azalıyor, ilerleyen seanslarda da ağrıyı kesmek için ilaç kullanmayı bırakıp nadiren ağrı yaşadıkları bir döneme geçiş yapıyorlar.Bu süreçte en önemli hususlardan biri hastanın tedaviyi net olarak biliyor olması ve sabır gösterebilmesidir.

Proloterapi bir ağrı kesici yöntem değildir. Hasta bunu bilerek ilk seanslarda ağrılarının bıçak gibi kesilmeyeceğinin farkında olmalıdır. Önerilerimizi tam olarak yapıp kendisine dikkat eden hastalardan çok daha hızlı sonuç alınmaktadır.

Her migrenin gerçek migren olmadığı gibi her baş ağrısı da proloterapi ile tedavi edilmez.

Ancak muayenemizden sonra tedaviye başladığımız hastalarda da vücudun hafızasını uyararak özüne dönüş sağlanmasıyla ağrılar çözülmektedir.Bazı hastalarda ise baş bölgesindeki ağrılar kronik sinüzitten, diş sıkmadan, trigeminal nevraljiden, çene eklemindeki ağrılardan kaynaklanabilir.

Özellikle diş sıkma gibi durumlarda uygulanan botox gibi tedaviler geçici olmaktadır. İlacın etkisi geçtiğinde tekrar kaslarda kasılma ve ağrılar oluşmaktadır. Ancak proloterapi gibi tedaviler bu şikayetlerde kalıcı düzelmeler sağlayabilir.


HANGİ TEDAVİLER UYGULANABİLİR?


  1. -PROLOTERAPİ
  2. -PROLOZON
  3. – İV DETOKS Tedaviler