Bel Fıtığı Tedavisi

Bel Fıtığı Nasıl Oluşur?

Omurgamız kemikler ve kemiklerin arasındaki disklerden oluşmaktadır. Diskler bir nevi içi sıvı dolu yastıkçıklar gibidir ve omurganın esnek olmasını sağlamaktadır. Bel fıtığı bel bölgesinde bu disklerin sinirlerin olduğu kanala doğru fıtıklaşması sonucu oluşmaktadır.

Bel fıtıkları başlangıç seviyesinde olabildiği gibi patlamış(ekstrude) fıtıklar gibi çok büyük şekilde de olabilir hatta bazen bu büyümüş fıtıklardan parça kopması(sekestrasyon) ve sinir kanalına düşme durumu bile olabilir.

Bel Fıtığının Etkileri Nelerdir?

Bel fıtıklarında fıtığın boyutuna ve durumuna göre hastada bazı şikayetler oluşmaktadır.

Başlangıç seviyesindeki fıtıklarda hasta sabah tutulmaları eğilmede zorlanma gibi şikayetlere sahip olabilir ve  dinlenme, basit ağrı kesiciler veya sıcak uygulamalarla ağrılar kısa sürede geçebilir.

Biraz daha ilerlemiş durumlarda istirahatle ve ağrı kesicilerle ağrılar geçebilmektedir ancak daha uzun sürede geçmektedir.

Patlamış (ekstrude) veya kopmuş olan fıtıklarda ise bacakta – ayakta uyuşma karıncalanma , yatamama, oturamama, kalçada- kuyruk sokumunda şiddetli ağrı veya baskı şeklinde istirahatle veya ilaçla geçmeyen ağrılar oluşmaktadır.

Bu tarz şikayetlere ek hastada tuvaleti tutamama(bel ağrısından sonra başlayan), ayakta güçsüzlük (muayene bulgusu olarak ) gibi şikayetler oluştuysa ; bu şikayetler oluştuktan ilk 1-2 ay içerisinde hasta acil ameliyat olmalıdır. Çünkü bu durumlar fıtığın artık sinir dokusunu öldürmeye başladığını göstermektedir ve fıtık bölgesi ameliyatla hızlıca temizlenmelidir ki sinir dokusu kurtarılabilsin . Bir fıtıktan parça kopmuş ise (sekestrasyon) bunun tedavisi cerrahidir.

Yukarıda bahsettiğimiz tuvalet tutamama ve ayakta kuvvetsizlik oluşmadıysa veya bunlar oluşsa bile üzerinden uzun zaman geçtiyse hastalarımızı ameliyatsız tedavi edebilmekteyiz.

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi

Bel bölgesine uygulanan birden çok tedavimiz mevcuttur. Patlamış fıtıklarda veya sinire baskı yapan fıtıklarda fıtığın küçülmesini sağlayan patch tedavimiz mevcuttur. Patch tedavisi hastaya uygulandıktan sonra hastamız 24 saat sırt üstü ve yüzüstü poziyonda istirahat etmekte ve 24 saati doldurduktan sonra patchi kendi çıkartarak günlük yaşantısına devam etmektedir.

Eğer fıtıklar sinire baskı yapmıyorsa proloterapi, prolozon ve prp gibi enjeksiyon tedavilerimiz mevcuttur. Enjeksiyon tedavilerimizde amaç bel bölgesini kuvvetlendirebilmek ve fıtığın dolaylı yoldan küçülmesini sağlamaktır.

Bel bölgesinde platin – vida olan hastalarda kalça bölgesindeki kasları kuvvetlendirecek enjeksiyon tedavisi uygulanmaktadır . Yine bel bölgesinde platin -vida olan hastalarda yeni fıtıklar oluştuysa patch tedavisi uygulanabilmektedir.

Bel bölgesinden ameliyat olan hastalarda ameliyat sonrası 3 ay işlem uygulanmamaktadır.

Emziren annelerde bel fıtığında eğer tedaviye uygunsa duruma göre sadece patch tedavisi uygulanabilmektedir .

Hamilelerde tedavi uygulanmamaktadır.

💡 Bel Fıtığı & Bel Kanal Daralması ➡️ Proloterapi-Patch Tedavisi

💡 Bel Fıtığı & Bel Kanal Daralması ➡️ Proloterapi-Patch Tedavisi ✨Bel Fıtığı ve Bel Kanal Daralması bel problemleri arasında yer alan ve genel olarak bel ağrısına neden olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıklar genel olarak omurga bölgesinde meydana gelir. ➡️Bel Fıtığı omurgada bulunan disklerin yırtılması sonucu ortaya çıkar. Bu durum genel olarak omurga üzerinde baskı arttığı sırada meydana gelir. ➡️Bel Fıtığı bel ağrısı, bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma, kas zayıflığı, hareket kısıtlılığı, gibi belirtiler gösterebilir. ⭐️Bel Kanal Daralması ise omurga kanalının iç kısmının daralması sonucu meydana gelir. Bu daralma genellikle omurga eklemindeki disk dokularının sinir köklerine baskı yapması sonucu oluşur. ⭐️Bel kanal daralması bel fıtığı ile benzer belirtiler gösterebilir. Kanal daralması, bel bölgesinde ağrı, bacaklarda uyuşma, karıncalanma, zayıflık, hareket kısıtlılığı gibi belirtiler gösterebilir. Bu belirtiler genellikle uzun süre yürüme veya ayakta durma sonucu görülebilir. ✍️Bel fıtığı ve Bel Kanal Daralması için uygulanan tedaviler hastanın fiziki durumu ve yapılan muayenesine göre değişmektedir. Video sadece bilgilendirme amaçlıdır. Yaşadığınız şikayetler için benzer tedavileri denemeden önce mutlaka doktorunuza başvurun. Doktor tavsiyesi olmadan yapılan uygulamalar, ciddi sakatlık ve yaralanmalara yol açabilir. 🥼 Uzman Doktor Derya CAN #belfıtığı #belağrısı #belkanaldaralması #sinirsıkışması #Proloterapi #Proloteraphy #Patchtedavisi #drderyacan #kanaldaralması #belkanaldarlığı #belfıtığıtedavisi

Uzm. Doktor Derya CAN

Bel Fıtığında Proloterapinin Rolü

Bel fıtığı tedavisinde proloterapi, özellikle sinire baskı yapmayan fıtıklarda etkili bir seçenek olarak öne çıkar. İşte bel fıtığı tedavisinde proloterapinin önemi:

  1. Doğal İyileşme Sürecini Destekler: Proloterapi, vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını kullanarak hasarlı dokuları onarır. Bu, uzun vadeli iyileşme ve kalıcı sonuçlar sağlar.
  2. Ağrıyı Azaltır: Proloterapi enjeksiyonları, hasarlı dokuların yenilenmesini teşvik ederken ağrıyı da azaltır. Bu, hastaların günlük yaşam aktivitelerine daha rahat devam edebilmelerini sağlar.
  3. İşlevselliği Geri Kazandırır: Bel fıtığı nedeniyle kaybedilen hareket kabiliyeti ve esneklik, proloterapi sayesinde yeniden kazanılabilir. Enjeksiyonlar, bağ dokuların güçlenmesini sağlayarak bel bölgesinin stabilitesini artırır.
  4. Cerrahi Müdahale Gerekliliğini Azaltır: Proloterapi, non-invaziv bir tedavi yöntemidir ve cerrahi müdahale gerektirmeden bel fıtığı semptomlarını hafifletebilir. Bu, cerrahi riskleri ve komplikasyonları en aza indirir.
  5. Uzun Vadeli Sonuçlar Sağlar: Proloterapi, tekrarlayan enjeksiyonlarla iyileşme sürecini devam ettirir. Bu, hastaların uzun vadeli olarak ağrısız ve işlevsel bir yaşam sürmelerini sağlar.

Proloterapi ve Diğer Tedavi Yöntemleri

Geleneksel bel fıtığı tedavi yöntemleri arasında fizik tedavi, ağrı kesiciler ve cerrahi müdahaleler yer alır. Ancak bu yöntemler bazen sadece geçici rahatlama sağlar veya cerrahi komplikasyon riski taşır. Proloterapi, doğal ve uzun vadeli bir tedavi seçeneği sunarak, hastaların daha kalıcı sonuçlar elde etmesine yardımcı olabilir.

Proloterapi Süreci

Proloterapi süreci genellikle birkaç seanstan oluşur ve her seans yaklaşık 30-60 dakika sürer. Tedavi süresince, doktor hasarlı bölgeye irritan bir madde enjekte eder. Bu madde, vücudun doğal iyileşme mekanizmasını harekete geçirir ve hasarlı dokunun yeniden yapılanmasını sağlar. Tedavi süresince, hastalar günlük aktivitelerine devam edebilir, ancak ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmaları önerilir.

Bel fıtığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilen bir durumdur. Proloterapi, doğal bileşenlerin kullanıldığı, yenileyici etkisi olan ve cerrahi müdahale gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi, bel fıtığından kaynaklanan ağrıyı azaltabilir ve işlevselliği geri kazandırabilir. Uzun vadeli sonuçlar sunarak hastaların yaşam kalitesini artırabilir.

Proloterapi, bel fıtığı tedavisinde umut verici bir seçenek olabilir ve sağlıklı, ağrısız bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Ancak, her bireyin durumu farklıdır ve uygun tedavi seçeneklerini belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Detaylı bilgi almak için lütfen formu doldurun. *
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
29 - 4 = ?
Lütfen doğru sonucu yazıp, gönder'e tıklayın.
Enter the equation result to proceed

84 Yorum. Yeni Yorum

  • De***Gü***
    1 Ocak 2023 16:57

    İleri derece fıdık tedavi yapıyo musunuz

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Evet tedavi uyguluyorum, ancak tedavi aşamasında fıtığınızın ilerleyip sinire bası yapması durumu artarsa acil ameliyat olabilirsiniz, bu evrelerde öncelikle Patch tedavisi uyguluyorum, 3 hafta veya 1 aylık sürede durumunuza göre hareket ediyoruz.

      Patch tedavisi ileri evre, patlamış sinire bası yapan ancak ameliyat endikasyonları olmayan durumlarda, mevcut tetkikler ve hastanın fiziki muayenesinin yapılması sonucunda karar verilebilen bir tedavi yöntemi. İçerisinde 40’ın üzerinde karışım barındıran özel bir uygulama yöntemi, daha öncelerde SGK’nın ödemesi sebebiyle devlet hastanelerinde de uygulanmaktaydı. CE sertifikalı global bir ürün, fıtık olan bölgeye uygulanıyor ve 24 saat yemek ve lavabo ihtiyacı dışında sırt üstü yatmanız gerekiyor.
      Uygulamanın amacı fıtığın ödeminin emilip küçülmesini sağlamak ve sinire olan basıyı hafifleterek enjeksiyon tedavisine hazır hale gelmesini sağlamak. 1 ay sonraki kontrol randevunuz da durumunuza göre tedavi süreci belirlenmektedir.

      Yanıtla
  • As***Se***
    10 Ocak 2023 11:49

    Bel fıtığı rahatsızlığınabilgi almak istiyorum.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Hocam, eşimde bel fıtığı bulunmakda ve bu durum belden aşaya doğru çok şiddetli ağrıya neden oluyo Bunun için bir çözüm söylermisiniz

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle eşiniz için geçmiş olsun. Bel fıtığı için Proloterapi ve PRP tedavisi uyguluyorum.

      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi ve PRP tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Mrb derya hanım Belimin sol tarafında büyük bir fıtık olduğunu ve patlayıp yayıldığını söylediler napabilirim

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun , ayağınızda kuvvetsizlik ve yeni başlayan idrar kaçırma şikayetiniz yoksa, patlamış fıtıkları da ameliyatsız tedavi edebiliyoruz.
      Patlamış fıtıklarda önce patch tedavisi ile başlıyoruz. Patch tedavisi ileri evre, patlamış sinire bası yapan ancak ameliyat endikasyonları olmayan durumlarda, mevcut tetkikler ve hastanın fiziki muayenesinin yapılması sonucunda karar verilebilen bir tedavi yöntemdir. İçerisinde 40’ın üzerinde karışım barındıran özel bir uygulama yöntemi, daha öncelerde SGK’nın ödemesi sebebiyle devlet hastanelerinde de uygulanmaktaydı. CE sertifikalı global bir ürün, fıtık olan bölgeye uygulanıyor ve 24 saat yemek ve lavabo ihtiyacı dışında sırt üstü yatmanız gerekiyor. Uygulamanın amacı fıtığın ödeminin emilip küçülmesini sağlamak ve sinire olan basıyı hafifleterek enjeksiyon tedavisine hazır hale gelmesini sağlamak. İyileşme mekanizması ozmotik basınç farklı ile fıtığın ödemini azaltarak küçültmesine dayanıyor.
      Enjeksiyon tedavisine ihtiyaç kalmadan sadece PATCH uygulaması ile de tedavi tamamlanabiliyor, 1 ay sonraki kontrol randevunuz da durumunuza göre tedavi süreci belirlenmektedir.

      Yanıtla
  • Al***ŞA***
    2 Mart 2023 09:59

    Kolay gelsin. L4l5 de 2 adet fıtıgım var, kalça ve sağ bacak ağrım var, Ankaradayım, tedavi olarak ne uyguluyorsunuz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link
      PRP Nedir: link
      Tedavi anlatım videosu: link

      Yanıtla
  • Di***Te***
    8 Mart 2023 11:12

    Merhaba, bel fıtığı tedaviniz algoloji bölümündeki gibi iğne tedavisi mi?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, hayır aynı tedavi değil.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • di***nu***
    8 Mart 2023 11:15

    Çok ciddi sıkıntıdayım 2 tane fıtığım var kalçama vuruyor yürümekte zorluk çekiyorum bana yardımcı olurmuunuz

    Yanıtla
    • Merhabalar, ameliyat evresine gelmeden erken hareket edebilirseniz Proloterapi tedavisi ile fıtıktan kurtulabilirsiniz.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Al***AS***
    10 Mart 2023 09:47

    Mrb bundan 2 sene önce bel fıtığı ameliyatı oldum ancak tekrar ağrılarım başladı emar sonucunda tekrar fıtık ve fıtık başlangıcı olduğunu dediler Sağ ayakt kalçadan ayağa uyuşma mevcut ve bel-sırt ağrılarım oluyo Ayrıca sıkolyoz başlangıcı da mevcut Bu duruma nasıl bir tedavi uygulanabilir

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.
      Skolyoz’un da ilerlememesi için Proloterapi tedavisi uygulayabilirim, çok ağrılı bir işlem değil, özel iğne ucu ile yapılıyor.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • ba***ar***
    13 Mart 2023 08:48

    Hocam mrb mlesef ben fıtığından 3 kez ameliyat olmuş biri olarak en son ameliyatımı 2 yıl önce geçirdim Yaklaşık 2 ay önce belime iğne yaptırdım ancak ağrılarım yeniden başladı özellikle sol bacağımda sürekli ağrı var Yardımlarınızı rica ediyorm

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Çi***Öz***
    8 Nisan 2023 14:58

    Merhaba eşimde 4 tane bel fıtığı var Ancak kalpinde pil var bir sorun teşkil eder mi

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle Eşiniz için geçmiş olsun, tedaviye engel olmaz.
      Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum. Ön muayene sonrası aynı gün tedaviye başlayabiliyoruz ve tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.

      Yanıtla
  • Ce***Öz***
    13 Nisan 2023 12:11

    L4-L5-S1 bel fıtığım var Tedaviniz kasları kuvvetlendiriyormuş bana da yardımcı olurmusunuz

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum. Tedavinin sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıyorum, tedavi sizin için uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz. Tedavi sonrasında günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.

      Fakat fiziki muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Ah***TO***
    6 Mayıs 2023 11:39

    L5s1 den4/5 ay önce ameliyat oldum ama bir türlü ağrım geçmedi Bana ne gibi bir tedavi önerirsiniz

    Yanıtla
    • Merhabalar ,öncelikle geçmiş olsun .
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Patch tedavisi ne Annem ciddi bel fıtığı ve omurgada dönme sorunu yaşıyo aslında ameliyat söylendi ancak 78 yaşında olduğu için yapamayız dediler ağrısı çok fazla oluyor bu tedavi yöntemi ona fayda sağlar mı Ayrıca Prolotedavi için bilgi verirseniz sevinirim

    Yanıtla
    • Merhabalar anneniz için öncelikle geçmiş olsun, kendisini fiziki olarak görebilirsem tedaviler uygun mu net yanıt verebilirim.
      Patch tedavisi ileri evre, patlamış ,sinire bası yapan ancak ameliyat endikasyonları olmayan durumlarda, mevcut tetkikler ve hastanın fiziki muayenesinin yapılması sonucunda karar verilebilen bir tedavi yöntemi. İçerisinde 40’ın üzerinde bitkisel bir karışım barındıran özel bir uygulama yöntemi. CE sertifikalı global bir ürün, fıtık olan bölgeye uygulanıyor ve 24 saat yemek ve lavabo ihtiyacı dışında sırt üstü yatmanız gerekiyor. Uygulamanın amacı fıtığın suyunun emilip küçülmesini sağlamak ve sinire olan basıyı hafifleterek enjeksiyon tedavisine hazır hale gelmesini sağlamak.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.
      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Bel fıtığı tedavisi için kortizon yapıyor musunz

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, hayır ben kortizon yapmıyorum ve önermiyorum.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Mrb Amasyada yaşıyorum ve yaklaşık 10 yıl önce omurilik L4L5 bölgesinde 2 3 derece fıtığım olduğu teşhis edilmişti Ancak sadece ilk çıktığın da ağrı yaşamıştım uzun yıllardır ağrım yoktuŞimdi ise sağ tarafımda 1 aydır süren bir ağrı var ve doktora gitti sol taraftaki fıtık sağ tarafta ki sinirleri sıkıştırıyor dediFizik tedavi önerdi ancak buna vakit yda imkanım yokSizden yardım alabilir miyim

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Al***Ke***
    4 Temmuz 2023 10:07

    Hocam meraba bel ağrım var ve emaR çektirdim Sonuçta bel Fıtığı Başlangıcı olduğu söylediler Bu durum yaşantımı kısıtlıyor ve sürekli yorgun hissetmeme neden oluyor. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, tedavi uygulaması için başlangıç evreleri en güzel zamanlar.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Ne***Şa***
    11 Temmuz 2023 11:47

    Merhaba hocam. sizi takip ediyorum. ve hastalarla olan diyaloğunuz. çok güzel. Allah yolunuzu açık etsin. Kendim için. gelmek kısmet olmadı. oğlum için yazıyorum. Kendisi 30 yaşında. kilolu ve L4.L5 bölgesinde fıtığı var. Şu an yatıyor ve ilaç kullanıyor. ancak hala ağrıları var. Şimdi ne yapılabilir.Randevu alıp gelmek uygun olur mu Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, bel fıtığı için tek başına ilaç kullanması yeterli olmaz.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Ad***Ül***
    11 Temmuz 2023 21:22

    Merhaba hocam benim annem belinden rahatsız belinde kanal daralması var bir kere ameliyat oldu fakat yine tekrarladı. Buarada yaşı 74. Şuan doktorlar tekrar ameliyat diyorlar fakat annem 7 ay önce anjiyo oldu. Bu yüzden korkuyor. Size getirsek olur mu ? Geceleri uyuyamıyor ve yürümekte çok zorlanıyor bir haftadır Ayrıca benimde belimde ve dizimde ağrılarım var 48 yaşındayım .Niğde’den geleceğiz. Gelmeden MR çektirmemiz gerekir mi ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle anneniz için geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur. Sizin için de fiziki bir muayene olmak daha net bir yanıt almanızı sağlar.

      Yanıtla
  • Merhaba, annem 73 yaşında ve bel fıtığı rahatsızlığı yaşıyor. Artık ağrıları nedeniyle oturamıyor. Hangi tedavileri önerirsiniz?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle anneniz için geçmiş olsun. Bel fıtığı için Proloterapi ve Patch tedavisi uyguluyorum, tedavi kendisi için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum.

      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Yanıtla
  • ME***ÜN***
    14 Temmuz 2023 13:56

    Merhabalar, rahatsız ediyorum ama bel fıtığım var, L5-S1 şeklinde. En son hastaneye gittiğimde fıtığın patlamış olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ancak yaşım küçük olduğu için ameliyatı kimse önermiyor. 20 yaşındayım ve fizik tedavi, yüzme gibi birçok şey denedim ama fayda etmedi. İlaçlar da fayda etmiyor. Güvenilir bir insan arıyorum çünkü gençliğim ağrılarım ile heba oluyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, evet yaşınız çok genç ameliyat için, bacağınızda kuvvet kaybı ve idrar kaçırma şikayetiniz yoksa size tedavi uygulanabilir.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Ah***Ça***
    19 Temmuz 2023 21:26

    Merhaba Derya hocam. Sizi İnstagram’daki videolarınızla tanıdım. Öğretim görevlisiyim ve işim gereği sürekli ayakta durmak zorundayım. Ayrıca pandemi ve deprem nedeniyle geçtiğimiz online eğitimlerde de sürekli oturmak durumundayım. Belim artık ciddi şekilde acımaya başladı. Daha önce başlangıç seviyesi bel fıtığı teşhisi konmuştu. Fizik tedavi uygulaması da oldu. Belimdeki ağrılar için size başvurmayı düşünüyorum. Tedavinizinin içeriği nedir? Omuriliğe yapılacak müdahelelerde yürüyümeme gibi ciddi sonuçların olduğunu biliyorum. Sizin tedavilerinizde bu tarz bir aksilik yaşanmakta mıdır? Tedavinizde omuriliğe iğne vb. gibi cerrahi müdaheleler var mı? Bu hususlarda bilgi verebilir misiniz? İyi günler dilerim.

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, detaylı anlatımınız için teşekkür ederim, uygulamanın bilinen bir yan etkisi yok, ancak her tedavide olduğu gibi bu tedavidede risk var, zira almış olduğunuz fizik tedavide felç kalma riskinizin olduğu gibi burada önemli olan hekimin deneyimi.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • En***Yı***
    21 Temmuz 2023 15:42

    Annemin belinde platin var, alt bölümde şimdi üst kısımlarda deforme olmuş kanal daralması ve fıtıkları var. Ağrıları çok arttı; sırtından 5 kez iğneli tedavi oldu, ama faydasını göremedik. Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle anneniz için geçmiş olsun. Kanal daralması için Proloterapi tedavisi uyguluyorum. Yakın zamanda çekilmiş MR’ınızı ve mevcut durumunuzu ücretsiz fiziki muayene ile kontrol ederek tedavi uygunluğuna karar veriyorum.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Merhaba Derya Hanım, kanal daralması ve L1-L2 bel fıtığı teşhisi konuldu bende. Manuel terapi ve fizik tedavi aldım ancak sorunlarım devam ediyor. Sağ bacağımda ve bacak içimde ağrılarım var, bu da topallamama sebep oluyor. Ancak ben Çanakkale’de yaşıyorum, bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, manuel terapi ve fizik tedavi geçici süre rahatlama sağlar. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uygulanabilir.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Merhaba hocam belimde kanal daralması ve fıtıklar bulunuyor Dönem dönem artan çok şiddetli ağrılar yaşıyorumbelimdeki ağrılar kalçalara ve bacaklara da vuruyor Dar kanal için nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorsunuz

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, dar kanal ve fıtık tedavisi için Proloterapi tedavisi uyguluyorum. Tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi sizin için uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum. Tedavi sizin için uygunsa, aynı gün tedaviye başlayabiliyoruz ve tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.
      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Merhaba, bel fıtığı ameliyatı oldum ancak tekrar fıtığım çıktı. İlk başlarda iyiydim ama şu anda siyatik ağrılarım dayanılmaz hale geldi. Tekrar ameliyat olmayı düşünüyorum ama tereddütlerim var. Siyatik ağrıları için kalıcı bir çözüm öneriniz var mı? Eğer varsa, muayeneye gelmeden önce MR gibi tetkikler yaptırmam gerekiyor mu?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Proloterapi tedavisi uygulanabilir, sonuçları kalıcıdır.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Bel Fıtığı tedavisi anlatım videosu: link

      Yanıtla
  • Hocam ben iki defa bel fıtığı amaliyatı oldum ama sol kalçamda hala ağrı oluşuyor. Bana uygun bir tedavi yönteminiz bulunuyor mu ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam eder. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedavilerde ise fıtığın sebebi kalıcı olarak tedavi edildiğinden tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum.

      Ancak durumunuza ve tedavinize fiziki bir muayene sonrasında karar verilmelidir.

      Yanıtla
  • Annem 76 yaşında. Sırtı ve kalçasında ağrı var. Bel fıtığı var. Bel omuru dan 2009 da ameliyat geçirdi 1 plak ve 6 vida ile omur açıklığı düzeltildi. 2011 de Bypass geçirdi. Yarı KOAH hastası. Alerjik riniti var. Eşim AEAH prof Dr. KBB kliniinde. Onun gözetiminde. Çok terliyor. Sizi izliyorum. Anneme yardımcı olabilir misiniz bilmiyorum.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle anneniz için geçmiş olsun, vida takılan kısımlara enjeksiyon yapılamaz ancak çevresine enjeksiyon yaparak, ağrısının hafiflemesini sağlayabilirim, KOAH ve alerjik rinit için Ozon tedavisi faydalı olur, ancak terlemesi için bir yöntem yok, ozon tedavisi uygulaması etki edebilir.
      Fiziki muayene ile tedavi uygunluğuna karar veriyorum, tedavi sizin için uygunsa aynı gün başlayabiliriz. Müsait olduğunuz bir güne ücretsiz ön muayene randevusu oluşturabilirseniz durumunuza göre net yanıt verebilirim.

      Yanıtla
  • Ce***To***
    8 Eylül 2023 20:17

    Hocam bende bel kayması ve buna bağlı fıtık varmış Bu durum sağ kaşık ve bacak agrısına yol açıyor geçeleri çok şiddetleniyor ve artık ne yapacağımı bilemiyorum Bana yardım edebilir misiniz

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum. Ön muayene sonrası aynı gün tedaviye başlayabiliyoruz ve tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
      Mevcut durumunuz ile fiziki muayene yaptırıp daha net bir sonuç elde edebilirsiniz.
      Proloterapi nedir: link
      Tedavi Anlatım Videosu: link

      Yanıtla
  • Merhaba hocam, kanal daralması, bel kayması ve fıtık için nasıl bir tedavi yontemi uyguluyorsunuz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel kayması, kanal daralması ve fıtık için Proloterapi tedavisi uyguluyorum. Kayma doğrudan enjeksiyon tedavisi ile düzelmez, elbette fiziki muayene ile seviyesine bakıp net cevap vermek daha doğru olur. Ancak kaymanın ilerlemesi yavaşlatılır, ağrılarınız hafifler ve egzersiz ile destekleyerek toparlanabilir.

      Proloterapi Nedir: link

      Yanıtla
  • Mrb. Bel fıtığı şikayetim var il dışındayım yardımcı olabilirmisiniz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Mrb 6 yıldır bel fıtığım var çok şiddetli ağrılar yaşıyorum Şehir Hastanesinde yeni bir emarçektirdim ve ameliyat olmam gerektiği söylendi Fıtığım büyük ve kaslarında yırtılmalar varmış Fizik tedaviyle sadece bir süre ağrılar ötelenebilirmiş ancak sonunda ameliyat olmam gerekiyormuş Sizin bana önerebileceği bir tedavi yöntemi var mıdır

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • LU***SE***
    17 Ekim 2023 13:42

    Hocam merhaba, L5-S1 bölgesinde 2 cm lik bir fıtığım var. Sizin dediğiniz gibi ayakta kuvvetsizlik yok. İdrar kaçırma veya benzeri durumlar da yok, sadece sol ayakta aşil tendon refleksi yok. Sizce tedaviye uygun muyum?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Doktorunuz fiziki muayene ile uygulama yaptı ise uygunsunuzdur tedaviye, refleks durumunu mutlaka göz önünde bulundurmuştur, tedaviden 1-15. günden sonra etki görmeniz mümkün.
      Fiziki muayene yapılarak tedaviye karar verilmesi daha uygun olur.

      Yanıtla
  • Pı***Ob***
    17 Ekim 2023 16:57

    Merhaba hocam bende bel fıtığı var. Ağrısı bacağıma kadar dağılıyor bana yardımcı olur musunuz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • di***ba***
    18 Ekim 2023 14:20

    Hocam sbelimdeki fıtığım patladı ve ağrım çok fazla Sol bacağımda yüzde 30 his kaybı var. Önceden ağrılarım için kortinzon ve elektirik tedavisi verildi fakat 1 ay sonra yine aynı şiddette ağrılarım devam etti Hareketlerimi kısıtlıyo oturup kalkarken ve yürürken bile korkuyla hareket ediyom Bu durumda ne önerirsinizYardımınızı bekliyorum

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, normalde his kaybı durumunda ameliyat olmanız gerekir, sinir hasarı oluşursa ameliyat olsanız dahi ağrılarınız geçmeyebilir. His kaybı ileri bir evre, tedavi olsanız dahi uzun süreli bir fizik, egzersiz tedavilerine ihtiyacınız olabilir, olabildiğince hızlı hareket etmenizi öneririm.

      Durumunuzda hızlıca fiziki muayene olmanız ve tedavilere o şekilde karar verilmesi daha uygun olur.

      Yanıtla
  • Al***KA***
    9 Kasım 2023 11:30

    Merhabalar, iki kez mikro cerrahi ameliyatı oldum. İlk ameliyatım L5-S1 bölgesindeydi ve sadece sinire baskı vardı. İkinci ameliyatım ise kanal daralması için yapıldı. Güç kaybı, his kaybı ve uyuşma gibi sorunlar yaşamıştım, ameliyat sonrasında bu sorunlar %70 oranında düzeldi. Ancak bel ağrısı, sol bacakta uyuşma, his kaybı ve güç kaybı hala az da olsa devam ediyor. Bu şikayetler ara ara artıyor veya azalıyor ve böyle bir durumda hayatıma devam ediyorum. Bu şikayetlerimin geçme ihtimali var mı acaba?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Proloterapi tedavisinden fayda görebilirsiniz ancak öncelikle sizi fiziki olarak görmem gerekir.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam eder. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Hü***AK***
    21 Kasım 2023 16:12

    Merhabalar, sırt bölgemde bir fıtık olduğu söylendi ve iğne tedavisi önerildi. Ancak fizik tedavi uzmanı beni algoloji (ağrı tedavisi) bölümüne yönlendirdi. Algoloji uzmanı, fıtığın tehlikeli bir bölgede olduğunu ve risk alamayacağını söyledi, çünkü daha önce akciğer sönmesi yaşamışsınız. Beyin cerrahisine de gittiniz ve o da ameliyat gerektirmediğini belirtti. Şimdi ne yapacağınıza dair şaşırmış durumdayım. Sayfanızı inceledim ve çok beğendim, acaba beni de tedavi eder misiniz? Çoğu yer risk almamakta, bu yüzden tedavi sürecim hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, sırt fıtığı nadir görülen bir fıtık ve bu enjeksiyonu yapabilen Ankara’da bir kaç hekim var, net cevap vermek için öncelikle sizi fiziki olarak görmemiz gerekir.
      Ciddi deneyim isteyen bir tedavi, maalesef çok fazla uygulayabilecek hekim yok. Sırt fıtığınız için Proloterapi tedavisi yapılması gerekiyor.
      Fiziki muayene sonrasında net bir cevap verilmesi daha uygun olacaktır.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • İyi günler hocam benim belimde fıtık vardı. Amaliyat oldmu gene fıtık oluştu. Şimdi tekrar amaliyet diyorlar ama amaliyat olamıyorum fıtık sinirde olduğu için. Sizi takip ediyorum hastalarınız çok memnun belime ne onerirsiniz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun..
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Merhabalar benim bel fıtığım var. Tedavisi hakkında bilgi alabilir miyim ? Yapılan tedavinin olumsuz bir sonucu veya yan etkisi olabiliyor mu ? bununda bilgisini de verirseniz çok sevinirim

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Al***ÖL***
    10 Aralık 2023 10:07

    Selamlar hocam, bende L4-L5 ve S1 bölgesinde bel fıtığı var, bunlardan biri patlamış durumda. Bu durumla ilgili tedaviden nasıl yararlanabilirim ve faydasını görebilir miyim?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Olabildiğince hızlı bir tedavi yöntemi tercih etmenizi öneririm, düşük ayak veya sinir hasarı oluşursa ameliyat olsanız dahi bunlar düzelmez, Proloterapi tedavisinden fayda görebilirsiniz ancak net cevabın fiziki muayene ile verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • İyi akşamlar, annem için soracaktım. Yıllardır bel fıtığı problemi var ve yaş ilerlemeye başlayınca ağrılarına ilaçlar etki etmedi.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle anneniz için geçmiş olsun. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi anneniz için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerini inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum. Ön muayene sonrası aynı gün tedaviye başlayabiliyoruz ve tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
      Tabi fiziki muayene sonrası karar verilmesi gerekir.

      Yanıtla
  • Derya hanım merhabalar ben 24 yaşındayım. 2020 yılında adanada bel fıtığı ameliyatı oldum. L4 ve l5 toplamda iki adet fitigim vardı. Büyük olan alındı. Küçük olan bel kayması riskine karşın bırakıldı. Fakat aradan 1 buçuk yıl geçmeden alınan bölgeden tekrar bir fıtığım çıktı beni bazen 15 gün yerimden kaldıramayacak boyutta ağrılara kramplara sebep oluyor . Belli bir müddet yüzdüm. Şuan ara verdim . Ameliyat olduğum icin tekrar ameliyat olmak istemiyorum halihazırda ameliyat çözümde değil… bana ne önerirsiniz. Ameliyat olmadan kalıcı bir çözüm var mi?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Bel fıtığında temel problem, omurgadaki eklemlerin, bağların ve kasların zayıflaması, gövde yükünün omurlara ve disklere binmesidir. Omurganın bağları ve eklemleri hasarlı olduğunda omurgaya binen yükten dolayı disk fıtıklaşması olmaktadır. Proloterapi tedavisi ile omurgadaki eklem, bağ ve kaslar kuvvetlenerek, omurganın stabil ve güçlü hale dönmesi sağlanır ve fıtığın yerine dönmesi hedeflenir. Ameliyat olduğunuzda fıtığınız alınır ancak fıtığınıza sebep olan durum aynı şekilde devam edebilir. Bu nedenle fıtığın tekrar etmesi gibi durumlar olabilir, yaptığımız tedaviler fıtığa yönelik değil fıtığa sebep olan sorunun tedavi edilmesine yönelik uygulanmaktadır, tekrar etme olasılığı düşüktür. Bel fıtığı tedavisinde Proloterapi tedavisi hızlı ve başarılı sonuçlar sağlayabilir. Bel fıtığı için Proloterapi tedavisi uyguluyorum, tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıp tetkiklerinizi inceliyorum, tedavi uygunsa sizi tedaviye kabul ediyorum.

      Fakat yakın bir zamanda çekilmiş MR’ınız ile bir muayene sonucu net bir karar verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Öm***AK***
    30 Aralık 2023 16:47

    Hocm iy akşmlar bende bel fıtığı varDaha önce emar çektirtimSinirden sivrileşme izlenmiştir Sol ayak bileğinde kasma ve uyuşma oluyo Buda beni rahatsız ediyor bu konuyla ilgili bir tedavi yönteminiz bulunur mu salıcakla hocm iy akşmlr

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Mevcut durumunuzda hızlı aksiyon almanız gerekir, sinir hasarı oluşursa tedavi olsanız dahi şikayetleriniz geçmeyebilir veya tedavi arasında fıtığınız daha fazla ilerleyip acil ameliyat durumuna geçebilirsiniz.

      Yanıtla

Soru - Cevap Bölümü

Telefon numaranız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

Fill out this field
Geçerli bir telefon numarası girin.
Fill out this field