İliotibial Bant Sendromu (Kalça, Diz, Bacak Ağrısı) Egzersizleri

İliotibial bant sendroumu (kalça, diz, bacak ağrısı) egzersizleri Uzm. Dr. Derya Can
Egzersizleri günde 2 defa en az 10 tekrar olacak şekilde kendinizi zorlamadan daha fazla da yapabilirsiniz.

Kullanım: Egzersizler resim olarak yüklenmiştir, telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlarınıza dosyayı kaydederek düzenli kullanabilirsiniz.

İliotibial Bant Sendromu Egzersizleri Hakkında

İliotibial bant sendromu, koşucular ve sporcular arasında yaygın olarak görülen bir diz ve kalça ağrısı durumudur. Bu sendrom, IT band olarak bilinen ve kalça kemiğinden diz kapağına uzanan bir bantın inflamasyonu veya tahrişi sonucunda ortaya çıkar. İliotibial bant sendromunu önlemek veya tedavi etmek için yapılan özel egzersizler, bu bölgedeki kasların güçlenmesini ve esnekliğini artırır. Özellikle kalça abductor kasları ve IT bandı hedef alan egzersizler, bantın üzerindeki stresi azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir.

Düzenli olarak yapılan egzersizler, koşucuların ve sporcuların performansını artırabilir, sakatlanma riskini azaltabilir ve genel olarak alt ekstremite sağlığını iyileştirebilir. Dolayısıyla, IT band sendromu egzersizleri, sporcular için önemli bir koruyucu ve iyileştirici tedbir olarak öne çıkar ve sağlıklı bir aktif yaşam için önemlidir.

Kalça, Diz, Bacak Ağrısı Egzersizleri nasıl Yapılır?