Sırt Ağrısı Tedavisi

Teknoloji çağının getirdiği en büyük sorunlardan biri sırt ağrısıdır. Özellikle COVID-19 sürecinde online çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte, insanların hareketliliği azalmış ve masa başında çalışanların sayısı artmıştır. Sürekli bilgisayar başında çalışmaktan dolayı birçok kişide postür bozukluğu ortaya çıkmıştır. Gençlerde de bilgisayar, telefon ve tablet kullanımının artması, sırt ağrısı çekenlerin yaş sınırını giderek aşağıya çekmiştir. Bu durum, mekanik sırt ağrılarından omurganın doğal eğiminin bozulmasına kadar birçok probleme yol açmaktadır. Aynı sorun, ağır sırt çantası taşıyanlarda veya sırt çantasını tek omuzda taşıyanlarda da görülmektedir.

Omurganın Yapısı ve Sorunları

Omurganın belirli bir şekli ve eğimi vardır. Bu doğal yapının korunmaması, omurgayı birbirine bağlayan bağlar ve eklemlerin zorlanmasına neden olur. Bu durum sürekli hale gelirse, kalıcı hasarlara yol açabilir. Bağ dokusu hasar gördüğünde, omurganın yükünü taşıyamaz hale gelir ve kaslar devreye girer. Kasların ana görevi vücutta hareketi sağlamak olduğundan, stabiliteyi sağlamak için fazla yüklenmeleri myofasial ağrılar olarak bilinen kulunçların oluşmasına neden olur. Ayrıca omurganın yükünü taşıyamaması, omurlar arasındaki disklerin fıtıklaşmasına yol açar. İleri seviye fıtıklaşma durumunda sinir basısı oluşarak ciddi problemlere neden olabilir. Sırt fıtıkları nadir görülmekle birlikte, cerrahi tedavisi oldukça risklidir.

Bazı kişilerde doğuştan veya sonradan omurganın eğilmesi (skolyoz) durumu ortaya çıkabilir. İleri derecede skolyoz vakalarında cerrahi tedavi gerekse de, çoğu zaman cerrahi tercih edilmez. Skolyozu olan hastalarda ciddi ağrı şikayetleri görülür ve bu durum gençler de dahil her yaş grubunda ortaya çıkabilir.

Skolyoz ve Egzersiz

Skolyoz tedavisinde durum biraz daha farklıdır. Skolyoza bağlı ağrılar giderilebilirken, şekil bozukluğu düzelmeyebilir. Bu hasta grubunda da egzersiz önemli bir yer tutmaktadır. Egzersizleri gerektiği gibi yapamayan hastalar, fizyoterapist eşliğinde veya manuel terapist ile çalışabilirler. Skolyoz, omurganın yana doğru eğrilmesi durumudur ve genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkar. Tedavi edilmeyen skolyoz, zamanla daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Skolyozun tedavisi, eğriliğin derecesine ve hastanın yaşına bağlı olarak değişir. Hafif skolyoz vakalarında, egzersiz ve fizik tedavi ile omurga kaslarını güçlendirmek ve esnekliği artırmak önemlidir. Orta ve şiddetli skolyoz vakalarında ise, brace (korse) kullanımı veya cerrahi müdahale gerekebilir. Skolyoz tedavisinde kullanılan egzersiz programları, omurganın stabilitesini artırmak ve ağrıyı azaltmak amacıyla tasarlanmıştır.

Hangi Tedaviler Uygulanabilir?

  • Proloterapi: Zayıf veya hasarlı bağ dokularını onarmak için kullanılan bir enjeksiyon tedavisidir. Bu tedavi, omurgadaki bağlara veya kas içindeki tetik noktalara uygulanabilir.
  • Nöroproloterapi: Sinir ağrılarının tedavisinde kullanılan bir enjeksiyon tedavisidir. Sinirler üzerinde etkili olarak ağrıyı hafifletir ve iyileşmeyi destekler.
  • Prolozon: Ozon gazının proloterapi yöntemi ile uygulanmasıdır. Hasar görmüş yumuşak doku ve eklemlerde ağrıyı azaltıp iyileşmeyi harekete geçirmek için ozon gazı kullanılır.

Hangi Sırt Ağrılarında Uygulanabilir?

  • Nonspecifik Sırt Ağrıları: Belirli bir nedeni olmayan sırt ağrıları.
  • Sırt Fıtığı: Omurlar arasındaki disklerin fıtıklaşması.
  • Facet Eklem Dejenerasyonları: Omurga eklemlerindeki dejeneratif değişiklikler.
  • Skolyoz: Omurganın anormal eğriliği.

Tedavi Yöntemleri

Sırt ağrısı (fıtığı olan hastalar dahil) olanlarda proloterapi, nöroproloterapi veya prolozon enjeksiyonları gibi tedavi yöntemleri ile hastalar oldukça rahatlamaktadır. Bu tedaviler, omurgadaki bağlara uygulanabileceği gibi, kas içindeki tetik noktalara da uygulanabilir. Bu uygulamalardan sonra, hekimin önerisine uygun olarak sıcak-soğuk uygulamalar ve egzersiz yapılması, tedavinin kalıcı olmasına yardımcı olur. Tedavi sonrası egzersiz oldukça önemlidir çünkü hasara yol açan postür bozukluğunun devam etmemesi gerekmektedir.

Proloterapi

Proloterapi, zayıf veya hasarlı bağ dokularını onarmak için kullanılan bir enjeksiyon tedavisidir. Bu tedavi, omurgadaki bağlara veya kas içindeki tetik noktalara uygulanabilir. Proloterapi, özellikle kronik sırt ağrılarında etkili olup, vücudun doğal iyileşme sürecini tetikleyerek hasarlı dokuların yeniden yapılanmasını sağlar.

Nöroproloterapi

Nöroproloterapi, sinir ağrılarının tedavisinde kullanılan bir enjeksiyon tedavisidir. Sinirler üzerinde etkili olarak ağrıyı hafifletir ve iyileşmeyi destekler. Özellikle sıkışmış sinirler veya sinir iltihaplanmaları gibi durumlarda kullanılır. Nöroproloterapi, sinirlerin etrafındaki dokulara enjekte edilerek sinir fonksiyonlarını düzenler ve ağrıyı azaltır.

Prolozon

Prolozon, ozon gazının proloterapi yöntemi ile uygulanmasıdır. Hasar görmüş yumuşak doku ve eklemlerde ağrıyı azaltıp iyileşmeyi harekete geçirmek için ozon gazı kullanılır. Ozon, dokuya oksijen sağlayarak hücresel metabolizmayı hızlandırır ve iyileşme sürecini destekler. Prolozon tedavisi, özellikle osteoartrit, fıtık ve dejeneratif disk hastalığı gibi durumlarda etkili olabilir.

Sırt ağrısı, modern yaşamın getirdiği ciddi bir sağlık sorunudur. Ancak, doğru tedavi yöntemleri ve egzersiz programları ile bu sorun büyük ölçüde yönetilebilir ve hatta iyileştirilebilir. Proloterapi, nöroproloterapi ve prolozon gibi tedavi yöntemleri, sırt ağrısı çeken hastalar için etkili çözümler sunar. Bu tedavilerin uzman hekimler tarafından uygulanması ve tedavi sonrası egzersizlerin aksatılmaması önemlidir.

Uygun tedavi yöntemini belirlemek için bir uzman hekimle görüşülmeli ve muayene edilmelidir.

Detaylı bilgi almak için lütfen formu doldurun. *
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
26 + 12 = ?
Lütfen doğru sonucu yazıp, gönder'e tıklayın.
Enter the equation result to proceed

32 Yorum. Yeni Yorum

  • Bu***Oğ***
    3 Şubat 2023 15:27

    Mrb hocam özellikle bel ve sırt bölgemde geçmeyen ağrılarım haknda uyguladığınız tedavi yöntemlerini öğrenebilirmiyim

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Proloterapi tedavisi uyguluyorum. Ücretsiz fiziki muayene ile tedavi uygunluğuna karar veriyorum, tedavi sizin için uygunsa aynı gün tedaviye başlayabiliriz. Tedavi sonrası günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Birkaç yıl önce yaşadığım trajik bir kaza sonucu omurumda çatlaklar oluştuğunu doktorlar söyledi. Zaman geçtikçe ağrılarım daha da artmaya başladı. Bu konuda ne yapabilirim?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Proloterapi tedavisinden fayda görebilirsiniz, çatlağa yönelik doğrudan bir tedavi uygulanmıyor ancak ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır. Tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıyorum, tedavi uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz.

      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • As***GÜ***
    28 Şubat 2023 09:07

    Şehir dışında otuyorum. Fibromiyalji tedavisi hakkında bilgi almak istemiştim.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Fibromiyalji sendromu (FMS) rahatsızlığı için IV Detoks ve bölgesel ağrılar için enjeksiyon tedavileri yapıyorum, ücretsiz muayene ile size özel bir tedavi protokolü oluşturuyorum.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      IV Detoks nedir: link

      Yanıtla
  • Bu***Çe***
    6 Nisan 2023 08:57

    Hocam merhabalar, Eskişehir’de sınıf öğretmeniyim. Bir ay önce boynumda başlayan ağrı şimdi sırtıma indi ve özellikle geceleri artıyor. Bu durum günlük yaşam kalitemi ciddi şekilde etkiliyor. Fizik tedaviye gittim, bir beyin sinir uzmanına da danıştım ve dolorex adlı bir ilaç verdiler. MR çektirmemi söylediler ama korkudan çektiremedim. Burada sizi gördüm ve nasıl iletişim kurabileceğimizi ve nasıl bir tedavi planı izleyebileceğimizi merak ediyorum.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, kolunuzda kuvvet kaybı ve uyuşma yoksa Proloterapi tedavisi uygulayabilirim sizin için, tedavi sizin için uygun mu buna ücretsiz fiziki muayene ile karar veriyorum. Tedavi sizin için uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Proloterapi Nedir: link

      Yanıtla
  • Ce***De***
    10 Nisan 2023 09:08

    Merhaba hocam, kamburluk tedavisi yapıyor musunuz?

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Kamburluk için Proloterapi tedavisiyle yardımcı olabilirim. Tedavi sizin için uygun mu buna karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıyorum, uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz.

      Fakat fiziki muayene sonucu net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • bü***on***
    15 Nisan 2023 13:15

    Merhabalar, reklamınızda skolyozun ileri yaşlarda düzeltilebileceği belirtilmiş. 26-27 yaş ileri yaş mı sayılıyor? Bir de yamukluk derecesi çok fazla değil.

    Yanıtla
    • Merhabalar ileri yaşlar 60-70 yaşlar. Skolyoz tedavisi için Proloterapi tedavisi uyguluyorum duruma göre PRP ile kombine olarak, bunlardan hangisi sizin için uygun buna ücretsiz fiziki muayene ile karar veriyorum.
      Bu tedavi omurganızın kuvvetlenmesini ve ağrılarınızın hafiflemesini sağlar , eğriliğin ilerlemesini engeller ancak mevcut eğriliğin düzelmesini sağlamaz. Genç yaşta hastalarda ise daha hızlı toparlama ve eski haline dönme durumu tek başına Proloterapi tedavisi ile sağlanabilir. İleri evrelerde ise egzersiz ile desteklemek gerekir. Skolyoz için en net yanıtı hastanın fiziki durumuna göre vermek daha doğru olur.
      Tedaviler sizin için uygunsa, aynı gün tedaviye başlayabiliyoruz ve tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Yanıtla
  • Hocam merhaba ben ftr öğrencisiyim. Bu yıl yaz stajı yaptığımda benimde kifoz olduğumu söylediler. Pilatese gitmeyi düşünüyorum faydası olur mu? Ya da fitness mı yapmalıyım?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, başlangıç evresindeyseniz faydası olacaktır, pilates veya ağırlıklara yüklenmeden fitness yapabilirsiniz, omurga çok zayıfsa desteklemek amaçlı Proloterapi tedavisi uygulanabilir.

      Fiziki bir muayene ile net bir yanıt verilmesi daha doğru olur.

      Yanıtla
  • Ay***GÜ***
    4 Haziran 2023 11:58

    Fibromiyalji hastasıyım ilaç kullanıyorum ve kurtulmak istiyorum mümkün müdür? Nasıl bir prosedür uyguluyorsunuz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, çok fazla hastam şu anda hiç ilaç kullanmadan yaşıyor.
      Fibromiyalji sendromu (FMS) rahatsızlığı için iV Detoks ve bölgesel ağrılar için enjeksiyon tedavileri yapıyorum, ücretsiz ön muayene ile size özel bir tedavi protokolü oluşturuyorum. Tedaviler sizin için uygunsa aynı gün başlayabiliyoruz. Tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.

      IV Detoks nedir: link

      Yanıtla
  • Hocam postür bozukluğu ve sırt ağrısıyla ilgili 50li yaşlarda olan biri için ne yapabileceğinizi öğrenebilirmiyim

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Proloterapi tedavisi uygulanabilir, tedavi kasların kuvvetlenmesini ve ağrıların hafiflemesini sağlar, kendiniz doktorunuz tarafından önerilen egzersizler ile desteklerseniz ciddi anlamda rahatlayacaksınızdır. Tedavi ve sonrasına uygun mu karar vermek için ücretsiz fiziki muayene yapıyorum. Uygun olursa aynı gün işleme başlayabiliyoruz, tedavi sonrası günlük yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Merhaba, anneme yaklaşık 15 yıl önce fibromiyalji teşhisi konuldu ve o zamandan beri geçmeyen ağrılarla mücadele ediyor. Bir süre boyunca Neurotin kullanıyorduk, ancak Sağlık Bakanlığı’nın yasağıyla birlikte Dulester’e geçtik. Ayrıca romatizma ve kireçlenme gibi sorunlar da başladı. Bu durum tedaviye uygun mudur acaba?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle anneniz için geçmiş olsun, anneniz tedaviye uygun gibi görünüyor anlattıklarınızdan ancak bunu fiziki muayene ile söylemek daha doğru olur. Fibromiyalji sendromu (FMS) rahatsızlığı için IV Detoks ve bölgesel ağrılar için enjeksiyon tedavileri yapıyorum, ücretsiz muayene ile size özel bir tedavi protokolü oluşturuyorum.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      IV Detoks Tedavileri nedir: link

      Yanıtla
  • Merhaba hocam, ben 25 senedir fibromiyalji hastasıyım ve son 7 senedir de dizlerimde ağrı yaşıyorum. Bir ay önce emar çektirdim ve her iki dizimde kireçlenme, kıkırdak aşınması, yırtık, ödem ve iltihap olduğu tespit edildi. Hayatım çok zor, ne yapmalıyım?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, dizleriniz için kök hücre uygulanmaz bu durumda öncelikle ödemin alınması sonrasında ozonlu prp veya prolozon ozon enjeksiyonu yapılmalı, ödem problemi geçtikten sonra şikayetiniz kalırsa kök hücre uygulanabilir.
      Fibromiyalji sendromu (FMS) rahatsızlığı için iV Detoks ve bölgesel ağrılar için enjeksiyon tedavileri yapıyorum, ücretsiz muayene ile size özel bir tedavi protokolü oluşturuyorum.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      IV Detoks nedir: link

      Yanıtla
  • Hocam hayırlı aksamlar bende fibrolmiyalji kas romatizması var ne yapabilirim.

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Fibromiyalji sendromu (FMS) rahatsızlığı için IV Detoks ve bölgesel ağrılar için enjeksiyon tedavileri yapıyorum, ücretsiz muayene ile size özel bir tedavi protokolü oluşturuyorum. Tedaviler sizin için uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      IV Detoks nedir: link

      Yanıtla
  • Kılıç ağrılarım var çok şiddetli baş ağrısı yapıyor Bu duruma yönelik tedavi yönteminiz var mı

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Bu şikayetlerinizden Proloterapi tedavisiyle kurtulabilirsiniz. Fiziki muayene ile tedavi uygunluğuna karar veriyorum, müsait olduğunuz bir güne ücretsiz ön muayene randevusu oluşturabilirseniz durumunuza göre net yanıt verebilirim. Tedavi uygunsa aynı gün işleme başlayabiliyoruz.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Bü***Pe***
    6 Eylül 2023 08:29

    Merhaba skolyoz için tedavi uyguluyor musunuz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
      Skolyoz tedavisi için Proloterapi tedavisi uyguluyorum duruma göre PRP ile kombine olarak, bunlardan hangisi sizin için uygun buna ücretsiz fiziki muayene ile karar veriyorum.
      Bu tedavi omurganızın kuvvetlenmesini ve ağrılarınızın hafiflemesini sağlar , eğriliğin ilerlemesini engeller ancak mevcut eğriliğin düzelmesini sağlamaz. Genç yaşta hastalarda ise daha hızlı toparlama ve eski haline dönme durumu tek başına Proloterapi tedavisi ile sağlanabilir. İleri evrelerde ise egzersiz ile desteklemek gerekir.

      Skolyoz için en net yanıtın hastanın fiziki durumuna göre verilmesi daha doğru olur. Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Yanıtla
  • Gİ***AY***
    15 Eylül 2023 15:41

    Merhabalar, 35 yaşındayım ve 43 derece skolyozum var. Doktorlar ameliyat olmamı öneriyorlar, ancak ben ameliyat olmak istemiyorum. Sizlerin bana ameliyatsız önerebileceği bir tedavi yöntemi var mıdır?

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Skolyoz tedavisi için Proloterapi tedavisi uyguluyorum duruma göre PRP ile kombine olarak, bunlardan hangisi sizin için uygun buna ücretsiz fiziki muayene ile karar veriyorum.
      Bu tedavi omurganızın kuvvetlenmesini ve ağrılarınızın hafiflemesini sağlar , eğriliğin ilerlemesini engeller ancak mevcut eğriliğin düzelmesini sağlamaz. Genç yaşta hastalarda ise daha hızlı toparlama ve eski haline dönme durumu tek başına Proloterapi tedavisi ile sağlanabilir. İhtiyaç duyarsanız ilave olarak Fizyoterapist eşliğinde size fizik tedavi uygulayarak destekleyebiliriz.
      Sorunuza vermiş olduğum yanıt tanı koymadan vermiş olduğum bir cevap olduğu için fiziki bir muayene sonucu daha net bir yanıt verilebilir.

      Proloterapi nedir: link

      Yanıtla
  • Ke***Öz***
    5 Mayıs 2024 05:08

    Sırtımın ortasında bitutulma olduğundagerildiğini hissediyomamagecmiyo hastaneye gidiyo sadece kasgevsetici verip gönderiyola nefesalamadigimihissediyom ama hep gecici sonuc aliyorum kalici bir cözümü varmidir tesekkürler

    Yanıtla
    • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sırt ağrıları ve tutulmalar için Proloterapi ve PRP tedavisi uygulanabilir ancak fiziki bir muayene ile karar verilmesi daha doğru olur.
      Sırt ağrısı tedavi anlatım: link

      Yanıtla

Soru - Cevap Bölümü

Telefon numaranız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

Fill out this field
Geçerli bir telefon numarası girin.
Fill out this field